• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiame recepte sumaišomi visi ingredientai, kurie būdingi ruošiant įdarytas paprikas, taip sukuriant įspūdingo skonio ir sočią sriubą. Kubeliais pjaustytos paprikos, pakepinamos su svogūnais ir česnakais, sukuria šios sriubos pagrindą. O „įdaro“ produktai padeda šiai sriubai būti panašia į mums taip gerai žinoma įdarytų paprikų receptą“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

„Šiame recepte sumaišomi visi ingredientai, kurie būdingi ruošiant įdarytas paprikas, taip sukuriant įspūdingo skonio ir sočią sriubą. Kubeliais pjaustytos paprikos, pakepinamos su svogūnais ir česnakais, sukuria šios sriubos pagrindą. O „įdaro“ produktai padeda šiai sriubai būti panašia į mums taip gerai žinoma įdarytų paprikų receptą“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Sriubai reikės:

  • 1 vidutinio dydžio raudonoji paprika;
  • 1 vidutinio dydžio žalia paprika;
  • 1 vidutinio dydžio oranžinė paprika;
  • 1 mažas geltonas svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus;
  • 500 g maltos jautienos ar kitos mėgstamos maltos mėsos;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 6 stiklinės jautienos sultinio;
  • 2 skardinės smulkūs kubeliais pjaustyti pomidorai;
  • 2 šaukštai pomidorų padažo;
  • 2 šaukšteliai 7 žolelių mišinio prieskonių;
  • 1/4 šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (nebūtina);
  • 1 stiklinė nevirtių ilgagrūdžių baltųjų ryžių;
  • 1/2 ryšulėlio šviežios petražolės (nebūtina).

Išvalytas paprikas supjaustykite kubeliais. Svogūną susmulkinkite kartu su česnako skiltelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Dideliame puode arba ketaus puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus

REKLAMA

Sudėkite paprikas ir svogūną ir kepkite, kol suminkštės, 5–6 minutes. Sudėkite česnaką ir kepkite, kol pasklis kvapnus kvapas, apie 30 sekundžių.

Sudėkite maltą jautieną ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Virkite, mediniu šaukštu trupindami mėsą, kol ji nebebus rausva, maždaug 5 minutes.

Įpilkite 6 stiklines jautienos sultinio, smulkiai pjaustytus pomidorus, pomidorų padažą, žolelių prieskonius ir raudonųjų pipirų dribsnius, jei naudojate. Išmaišykite ir užvirinkite ant didelės ugnies.

REKLAMA
REKLAMA

Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir suberkite nevirtus ilgagrūdžius ryžius. Uždenkite ir troškinkite, kol ryžiai suminkštės, 25–30 minučių.

Kai sriuba išvirs, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska. Jei sriuba tirštesnė nei norėtumėte, įpilkite daugiau sultinio, kad ją suskystintumėte ir prieš patiekdami pabarstykite petražolėmis.

P. S. Sriubą galima laikyti šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų. Ryžiai ir toliau sugers skystį, todėl šildant sriubos likučius gali tekti įpilti šiek tiek daugiau jautienos sultinio.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų